Finomítgatások #1

Kicsit átpofoztam az oldalt, mert kényelmetlen volt olvasói oldalról.
Tettem egy feliratkozási lehetőséget, hogy értesülhessen, akit érdekelnek az új bejegyzések.
Illetve a regisztráláshoz hozzátettem egy Google bejelentkezési lehetőséget, amit később majd bővítek Facebook-os belépéssel, hogy sokkal egyszerűbb legyen az egész.
Áthelyeztem a linkek részt, mert nagyon letolták a bejelentkezési részt, illetve a Chat-et. Így kevésbé zavaró talán 🙂
A suhanc szót sikerült magamévá tudni, amennyire le tudtam tesztelgetni, a suhanc szóra keresve a kereső már első oldalon kidobja a kis weblapocskám. Yeyy.
Jelenleg egy másik oldalon is dolgozgatok. Bátyám személyi edzős oldalát csinálgatom apránként. Kicsit nehéz, hisz ő kevésbé ért hozzá, így a nagyját nekem kell, de az ő ízlésére, tehát ki kell találjam mit is szeretne, az alapján ahogy elmondja. De azért vicces is valamilyen szinten.
Ha kész onnantól úgyis csak tartalomgyártás lesz, amit már ő tud csinálni.
Szóval tömören… Pacsi Google~

A káosz hét #2

Úgy tűnik, hogy a káosz nem csak egy hetes volt.
Pécs és Szentlőrinc közötti részen a 6-os út egy szakaszát épp felújítják. Ez persze nem érintene, ha nem onnan járna a buszom.
Már több ízben majdnem itt ragadtam, mert nem jött a buszom, vagy jött csak több mint egy órás késéssel, amit nem vártam már meg.
Tegnap már vonattal mentem inkább haza, mert nem kockáztattam inkább. Ezt tetőzi a mai. A szombati napon táskába került a napszemüvegem, ami sajnos el is törött, amit ma vettem észre. Hopp 3 ezer forint 😀
Sebaj, már megszoktam, hogy fogyóeszköz.
Mindenesetre legalább melóban van légkondim, ami haaatalmas változás, főleg, hogy néhol 30+ fok van a cégnél.
Szóval jelenleg haragban vagyok a magyar utakkal…
Meg a napsütéssel is most egy ideig, amíg nem veszek másik napszemüveget. Végülis legalább elmondhatom, hogy nem unatkozom mostanában. Ennyi minden is rég történt már velem rövid idő leforgása alatt 😀

A káosz hét

Az előző hetem elég összevissza volt.
Az egyetlen jó dolog, hogy a telefonom megvan már és tesztelgethettem.
Eddigi tapasztalataim alapján a Xiaomi-t nem hiába dícsérik mostanában. Ez csak egy 50.000-es telefon volt, és mégis minden zökkenőmentesen ment rajta. Androidos VR játékokkal is terheltem, PUBG Mobile-al 3 órán át, és az egyetlen, amit észrevettem, hogy meleg volt a telefon, ami nem meglepő, ám teljesítményében nem korlátozta semmi.
Az akkumulátor 2 napot tényleg kibír, egész napos használat mellett, ami esetemben azt jelenti, hogy reggel 7-től délután 6-ig massív használat -> Közösségi alkalmazások, néhány játék, zene, pár videó, 6-tól 11-ig pihen, maximum játék közben nézem róla az értesítéseket, és alvásnál 1 órányi zenehallgatás Spotify/Youtuberól.
Szóval így simán kibír két, két és fél napot akár. Két és féllel nem vagyok előrébb, mert napközben nem szeretem a telefonom tölteni, de a 2 nap az elég jó. Csak minden második napon kell töltőre tennem a telefont.
De ennyit a telefonról 😀
A héten elég kesze-kuszán sikerült a munka.
Hétfőn már rebesgették, hogy lesz egy nagyobb munka. Stimmt.
Nem para, megcsinálom. Kedden már úgy jött az egész, hogy Szerdán vinni kell a kész munkát, ám már délután 2 volt, és még sehol a grafika, amiből dolgozni tudnék. Délután 5-ig le lett végre szervezve hogyan legyen. Be jöttem este 10-re, hajnali 3-ig megcsináltam, és haza. Tehát kedden reggel 7-től 17-ig meló, majd 22-től 3-ig szintén, természetesen Szerdán nem kellett volna bejönnöm, ám szerdára is volt lebeszélve már egy sürgős munka, szóval ennyit a pihenésről. Szerdán 15-re már behoztak, ám még volt kis probléma a gyártással, tehát kb 17:30-tól tudtam elkezdeni és 22:30-kor végeztem. 2 nap alatt 3 műszakot lenyomtam, szép volt.
De legalább lett egy szabad csütörtököm 😀
Pénteken meg már jött a költözés kezdete, és most hétfőn be is fejeztük. Jelenleg már az új helyemen vagyok, légkondi, zárt tér, van egy kis ablakocskám is, frissen festett termecske.
Szombaton ráadásul sóginéni diplomabulijánál ismerkedtünk a rokonságával. Tehát az a hét elég kalanddúsra sikeredett.

Nembaj, néha ilyen is kell. 😀

Az új telefon #2

Végre megjött a telefonom.
Az elején voltak kisebb problémáim, de igazából csak egy elveszett email okozta az egészet. Ők azt írták majd felveszik velem a kapcsolatot és utána kiküldik az emailt az utalással kapcsolatban.
Viszont én ezt nem kaptam meg, emiatt csak vártam, ők meg a rendelés folytatását várták, de végülis csak 2 napot csúszott így a dolog, és miután tisztáztam a dolgot és beszéltem velük még múlthét szerdán, péntekre már meg is volt a csomag.
Boldogan nyomkodtam az új telefonom :3

A telefonnal jelenleg meg vagyok elégedve.
Sok ismerősöm dícsérte a Xiaomi-t, így egy Xiaomi Redmi Note 4x 4gb/64gb telefonra ruháztam be.
Eddig semmi panaszom nincs rá, az akksija nagyon erős, 4100mAh, ez kb másfél nap a többi telefon 1 napjához képest, ezt igazából jól tartja nagy terhelés mellett is.
A kamerája szép képet csinál, de fotózgatni amúgy sem nagyon szoktam.
Duál rendszert lehet beállítani, tehát két külön telefon egy telefonban akár, külön ujjlenyomattal/pinkóddal, ami elég jó több szempontból is, ha valakinek szüksége van rá.
Pl céges felület és otthoni felület 🙂

Az új telefon

“Ami tönkre mehet, az tönkre is fog menni”

Elérkezett a telefonom élettartamának vége… ami kicsit felgyorsult tempóban alig pár nap leforgása alatt következett be, eddig csak kicsit volt rossz.

Tehát elérkezett az ideje, hogy új telefont vegyek. Tudtátok, hogy hogyan lehet új telefont venni? Bemész személyesen és drágán megveszed az üzletben.
Vagy megrendeled az interneten olcsóbban.
Hmm..
Tudtátok, hogy telefon rendelése esetén… kell legyen telefonod……………?
Hát igen, szomorú körforgás ez, telefon hiányában elég nehéz, hála égnek a családra hárítottam az ügyintézés dolgait, ugyanis telefonon szólnak, egyeztetnek majd a leendő telefonommal kapcsolatban, amit azért veszek, mert nem jó a telefonom 😀 😀

Komolyan ennél viccesebb paradoxont is rég láttam már.