Web Story

Egyszer volt, hol nem volt…

Kezdődhetne a mese, ám ez mind megtörtént esemény. 😀
Körülbelül 10 éves lehettem, amikorra már úgymond meguntam az internetet. Akkor gondoltam először, hogy egy saját weblapot kellene csinálnom. Ám nem sokat tudtam a dologról, viszont akkoriban egy hangyaboj.extra.hu linkű neveldén játszottam sokat, ahol meglehetősen jó viszonyom volt az oldal készítőjével.
Beszélgettem vele a weblapkészítés mikéntjéről, és elkezdett kicsit tanítgatni.
Abban az időben az extra.hu ingyenesen adott egy teljesen szabad felhasználású oldalt. 1gb tárhellyel, ami rengeteg még a mai ingyenes oldalak között is.
Tehát a html világában kezdtem elmerülni. Fapadosan tanított, csak egy jegyzettömb, aztán gépelj.
Nagyon szórakoztató volt, hogy leírtam egy halom kódot, és vizuálisan milyen hatása lett, és ha csak kicsit átírtam, mindem más lett.
Sajnos a srác továbbállt és abbahagyta a dolgot, így a kapcsolatom is megszakadt vele. A tudásom nem volt elég egy nagyon szép weblaphoz akkoriban, így szüneteltettem is vagy fél évig a dolgot.

A következő megállóm a Gportál volt, ingyenes, könnyű kezelhetőség, ám fizetős volt, egy emelt díjas smsbe került, kb 600 ft volt. De neném támogatta és megvette nekem :3
Gyerek fejjel ennek nagyon örültem, szóval csapattam is rendesen, egész pofás kis portálocska lett. Ha jól emlékszem játékokat gyűjtöttem és írtam le mindenféle információt róluk.

Sajnos nem nagyon ment a dolog, hisz nem igazán értettem hozzá, bár nem is az érdekelt, hogy népszerű legyen, minden ilyen kis tervem egy-egy gyakorlás volt a jövőre nézve.

Az első komolyabb oldalam az uCoz rendszerén keresztül történt úgy 14 éves koromban. Egyik haverommal csináltuk közösen.
Én a webdizájnt és tartalmat, haverom meg a tartalomban segített.
Animék, játékok, sorozatok, videók. Egész komplex kis oldal volt mindenféle tartalommal. Ennél már látogatók is voltak, aminek örültem, mert volt kérésük különböző tartalmakra, így volt irány merre javítsak változtassak.
Ám a végén ez is félbemaradt, sajnos sokszor nem voltam elégedett, mert túl nagy korlátozása volt az ingyenes weblapokban, és ez mindig elvette a kedvemet. Ráadásul a látogatók is eltűntek, pont emiatt, mert a keresők sem támogatták az ingyenes oldalakat.

Az uCoznál volt több próbálkozásom is. Az uCozos időszakomban ismertem meg Kykky-t, aki talán úgy ismerős sokaknak, hogy Risa.
Ő blogokat vezetett többnyire, és rengeteget csevegtem vele akkoriban. Elvetemült egy személy, jó értelemben.
Évszakonként lecserélte a teljes oldalának dizájnját, nulláról építette újjá kb, ez olyan 10-20 órás munka lehetett minimum.
Azóta elég sokoldalú tevékenységet folytat, ott van a Retard Művek, ami egy kis képregénysorozat, ami az ő életéről szól főleg. Ezenkívül egyéb kreatív dolgokat is csinál, mindenféle DIY cucc, illetve továbbra is vezet blogokat, ezekről link is található az oldal bal menüsávjában.(telefonról az oldal alján.)
Igazából az ő példája miatt gondoltam úgy, hogy egy blog jó ötlet lenne, és folyamatos tartalmat is adna, meg egyfajta önlelkizés 😀

Tehát így jutottam el oda, hogy domaint vettem, ami régóta tervem volt már, illetve tárhelyt, így végre megszabadultam mindenféle korlátozástól. Ez rengeteget segít a hangulatomon így tartalomgyártás szempontjából.
Régen egy weblapcsalád volt a célom, ahol több oldalt összefog egy közös portál, és minden oldal egy nagyobb témával foglalkozik, pl animék, filmek, sorozatok, stb 🙂
Talán eljön annak az ideje, hogy ezzel az oldallal egyszer azt is megvalósítsam.

Személyes blog & weboldal